Wyszukaj lokal
Wyszukaj lokal
 

Wrocław

Dawna kuchnia Wrocławia to przede wszystkim potrawy wielu kultur. Miały na nią wpływ kuchnia polska, czeska, północnoniemiecka i wschodniopruska. W eleganckich restauracjach przedwojennego Wrocławia serwowano również specjały kuchni francuskiej, angielskiej, rosyjskiej, austriackiej, a przede wszystkim wiedeńskiej. Kuchnia wiedeńska we Wrocławiu jest obecna po dziś dzień.

Dzisiaj kuchnia wrocławska to przede wszystkim mieszanka tradycji polskiej kuchni z terenu wschodniej Polski, jak również typowo wschodnio-polska kuchnia z kresów, oraz kuchnia innych narodowości z terenu Europy Zachodniej. Kuchnia wrocławska to zarówno pierogi, gołąbki, różnego rodzaju naleśniki, dziczyzna oraz rozmaite zupy od tych spożywanych na gorąco po chłodniki.

Jeszcze nie ma oceny
0.0
Łubudubu
Odrzańska 24-26
50-114 Wrocław
Nie znalazłeś swojego lokalu? Dodaj go teraz.

Gastronomia w województwach

  • SMAKOSZE
  • Targi HORECA/GASTROFOOD, Kraków
  • ENOEXPO, Kraków
  • Opolfest 2015
  • Kawa dla Fundacji
  • Kornelia Polnisches Restaurant
  • Prospectum s.r.o.
0.10199999